Treceți la conținutul principal

Trei ingredient peste, lapte si spanac. Un rezultat surprinzator😋😋😋


 Beneficiile consumului de peste

Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional.


Pestele trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate contine substante toxice. In general, este recomandat sa consumati 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate.

Vezi reteta pe Youtube sau Facebook


Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitatile in care aceste substante minerale si nutritive se gasesc in peste difera in functie de tipului pestelui.


Cel slab (carne alba) contine mai putine grasimi si acizi grasi esentiali omega-3 decat cel gras (carne rosie). Dincolo de aceasta diferenta, ambele tipuri de peste, precum si fructele de mare, au numeroase beneficii pentru organismul uman, dar solicita si cateva precutii din partea consumatorului.

Spanacul este o legumă cu frunze verzi, originară din Persia. Face parte din familia Amarantaceea și este înrudit cu sfecla și quinoa. Includerea spanacului în dieta zilnică aduce numeroase beneficii organismului – protejează ochii, reduce stresul oxidativ și tensiunea arterială, fiind indicat în multe afecțiuni comune.

100 de grame de spanac crud conține: 23 de calorii, 91% apă, 2,9 grame de proteine, 3,6 grame de carbohidrați, 0,4 grame de zahăr, 2,2 grame de fibre și 0,4 grame de grăsimi. 

Vezi reteta pe Youtube sau Facebook

Majoritatea carbohidraților din spanac sunt, de fapt, fibre insolubile care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate. 

Spanacul conține un antioxidant puternic, cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care s-a dovedit a fi de ajutor în reducerea nivelului de zahăr din sânge și a rezistenței la insulină. În plus, acest antioxidant reduce efectele neuropatiei periferice (amorțeala și slăbiciunea apărute la nivelul mâinilor și picioarelor) în cazul pacienților cu diabet.


Comentarii

Acum sunt văzute aceste retete

Postări populare de pe acest blog

Sarmale de post in foi de salata cu umplutura de ciuperci si linte😋😋😋

  Lintea este foarte sanatoasa.  Aceasta leguminoasa este super sanatoasa si hranitoare.  Mai presus de toate, este un furnizor important de proteine ​​vegetale. Lintea conțin mai multe proteine ​​decât orice altă leguminoasă. Prin urmare, acestea oferă o alternativă atractivă la carne, fiind o sursa importanta de proteine ​​vegetale, care spre deosebire de carne, nu are grăsime. Din acest motiv, lintea este un furnizor de proteine deosebit de popular în dieta vegetariană și vegană. Chiar și sportivii care doresc să-și construiască și să-și consolideze mușchii pot încorpora leguminoasa într-o dietă bogată în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi. Dacă doriți să pierdeți în greutate sau, în general, să acordați atenție unei diete sănătoase, veți fi, de asemenea, fericiți de proporția mare de fibre și carbohidrați complecși din aceasta leguma. Acest lucru vă asigură că vă mențineți plin pentru o perioadă lungă de timp și că nivelul de zahăr din sânge rămâne stabil pe dura...

CUM SE FACE DROB TRADITIONAL DE MIEL RETETA VECHE PAS CU PAS? Foarte putina lume stie de acet truc

  Drob traditional de miel reteta veche pas cu pas. Drob de miel fin, aromat si cremos, deloc inecacios!  Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte, cu ceapa si usturoi verde. Cum se face drob de miel? Ce organe se pun la drob? Cum se gatesc organele pentru drobul de Pasti? Foarte putina lume stie de acet truc, 99% dintre retete sunt cu cu organe fierte care devin seci si tari. Apoi lumea se mira ca drobul nu se leaga, se imprastie cand e taiat si e searbad si sec. Vezi reteta pe  Youtube  sau   Facebook

ORGANIC INDIA Ceai Tulsi Sleep cu Plante Relaxante, Reconfortante, Somn Calm, Odihnitor

  ORGANIC INDIA Ceai Tulsi Sleep cu Plante Relaxante, Reconfortante, Somn Calm, Odihnitor   este un produs   100% Certificat Organic   si nu contine organisme modificate genetic. Nu contine si nu sunt folosite in niciun stagiu al productiei pesticide sintetice, erbicide, ingrasaminte sau alte tratamente chimice. Acest amestec remarcabil de plante linistitioare ce include Tulsi, Brahmi, Ashwagandha si Shankpushpi linisteste organismul si il pregateste pentru un somn odihnitor, sanatos. Impreuna cu Musetelul, Cardamomul si Menta, aceasta infuzie delicioasa promoveaza un somn calm si odihnitor. Ajuta si la echilibrarea somnului dupa schimbarile de fus orar.   Comanda acum Ingrediente   Informatii nutritionale: Portie 1 plic infuzie (aprox. 240ml) Ingrediente – cantitate per plic: Amestec propriu de pulberi organice din: Frunza de Tulsi Krishna (Ocimum sanctum) 22,61% Frunza de Tulsi Vana (Ocimum gratissimum) 8,33% Pastaie de Cardamon Organic (Elettaria cardamo...