Lintea este foarte sanatoasa. Aceasta leguminoasa este super sanatoasa si hranitoare.
Mai presus de toate, este un furnizor important de proteine vegetale. Lintea conțin mai multe proteine decât orice altă leguminoasă. Prin urmare, acestea oferă o alternativă atractivă la carne, fiind o sursa importanta de proteine vegetale, care spre deosebire de carne, nu are grăsime. Din acest motiv, lintea este un furnizor de proteine deosebit de popular în dieta vegetariană și vegană. Chiar și sportivii care doresc să-și construiască și să-și consolideze mușchii pot încorpora leguminoasa într-o dietă bogată în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi.
Dacă doriți să pierdeți în greutate sau, în general, să acordați atenție unei diete sănătoase, veți fi, de asemenea, fericiți de proporția mare de fibre și carbohidrați complecși din aceasta leguma. Acest lucru vă asigură că vă mențineți plin pentru o perioadă lungă de timp și că nivelul de zahăr din sânge rămâne stabil pe durata zilei. În acest fel, lintea poate ajuta la prevenirea poftelor alimentare. De asemenea, conțin mai puține calorii decât pastele sau orezul.
Vezi reteta pe Youtube sau Facebook
Lintea are, de asemenea, multe de oferit în ceea ce privește mineralele: potasiu, magneziu, calciu, fosfor și zinc sunt doar câteva exemple. Leguminoasa contine si vitaminele din grupa B. Acestea sunt importante pentru sistemul nervos. Lintea conține și fier, ceea ce face aceasta leguminoasa un medicament preventiv pentru boala răspândită a deficitului de fier. Pe lângă spanac, lintea este și o sursă de fier.
Ciupercile întăresc imunitatea și scad colesterolul din sânge. Ce alte beneficii au aceste superalimente
Ciupercile au numeroase beneficii pentru sănătate. Află cum te ajută să te ferești de infecții și de ce e bine să le consumi dacă ai colesterolul mare.
Ciupercile, surse de fibre, vitamine și minerale
Ciupercile pot părea banale, dar sunt într-adevăr superalimente. Asta pentru că nu conțin niciun fel de grăsime, zahăr ori sare și sunt o sursă valoroasă de fibre și vitamine B: vitamina B1, riboflavină (B2), niacină (B3), piridoxină (B6) și acid folic.
Vezi reteta pe Youtube sau Facebook
Ciupercile conțin și minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Cu mai mult de 90% conținut de apă, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face să te simți sătulă fără să crești conținutul caloric.
Comentarii
Trimiteți un comentariu